Nöjda kunder

Carola säger:

Sedan jag har lagt om min kost känner jag inte längre något sug efter sötsaker, chips eller annat att stoppa i munnen. Tidigare hade jag ofta ett sug på att äta något, vad som helst som fanns i kylskåpet. Kunde komma in i “hetsätningsdagar” där jag åt något varje timme på em och kvällen, fanns liksom inget stopp.
När jag skulle börja min koständring så var det just mina hetsätningsdagar jag var mest orolig för, men då suget har försvunnit så blev det inget problem. Jag äter fortfarande mer på helger än på vardagar, men inte alls på samma sätt.
Som jag har stridit i alla år mot mitt hetsätningsbeteende på lediga dagar, och så visar det säg att min ändrade kost har löst det problemet utan ansträngning. Idag “syndar” jag med hallon och kokosflingor när jag vill ha något “gott” och det räcker för mig.
Jag äter idag det jag vill äta och kan göra medvetna frånsteg från min “vanliga” kost utan att trilla dit efterföljande dag.
Jag känner mig lugnare generellt och min viktnedgång går visserligen sakta, men den går nedåt, och det är ok. Samtidigt som jag ändrade min kost så började jag motionera, detta har visat sig vara ett klokt beslut då jag inte har tappat någon muskelmassa utan bara tappat vikt i fett.
/Carola Ekman

Camelia säger:

Det är många ställen jag har tränat på under årens lopp, på egen hand och ihop med olika PT´s. Efter fotoperationen denna termin, har min kropp tagit stryk pga. felbelastning, när jag åter började försöka gå. Jag bestämde mig för att prova träna ihop med Sofia som är PT på Power Center, där jag har tränat i ett par år och fullständigt älskar stället, Leila, övriga personalen och familjekänslan jag får.

Nu åter till Sofia! Jag kunde inte ha gjort ett bättre val än att investera i 18 timmar (med start 11 november 2013) med denna otroligt duktiga och kunniga kvinna. Det blev PT- träning 3 ggr i veckan till en början. Jag kan ärligt säga att jag inte trodde att min 50 år gamla och slitna kropp skulle hinna komma igång detta år. Jag var nergången mentalt och fysiskt, det gjorde ont precis överallt. Jag hade ingen känsla för balans och kom knappt ur sängen på mornarna.

Jag vill härmed tacka Sofia med hela mitt hjärta. Den duktigaste PT jag vet, som med väldigt enkla medel, kunskap om hur kroppen fungerar och hur man väcker muskler till liv, tålamod och tro till mig och min förmåga att gå i mål, har gjort underverk. Idag har jag nästan inget ont i kroppen, jag kan tom. jogga på löpbandet och gå längre sträckor utan att det gör ont i knäna.

Varken höfterna eller ryggen gör ont och balansen har blivit otroligt mycket bättre. Jag känner mig stark och definitivt på gång. Jag kommer att fortsätta följa de träningsprogram jag fick av Sofia vilka går att utföras oavsett var man befinner sig, sedan kommer jag att följa hennes hemsida där nya saker kommer att läggas upp. Jag rekommenderar åt det varmaste, Sofia på Power Center till alla som vill göra den bästa investeringen i sig själva, i sin hälsa och välbefinnade. Har man inte hälsa, har man inget!

/Camelia Hagfeldt

Marika säger:

Jag heter Marika och det här är en berättelse om min vikt- och träningsresa. Det här är tänkt att inspirera dig.

Det här var jag för ett drygt halvår sedan – kraftigt överviktig (jodå, jag hann gå upp lite till också), orkeslös och trött på mig själv. Vid nyår (såklart), när jag gått upp ytterligare fyra kilo över julen, fick jag nog. Jag kände att jag måste göra något, för som jag mådde då vill jag inte må.

Det är inte så att jag inte gjort det här förut, gått ner i vikt och börjat träna alltså. Många gånger faktiskt, fler än jag kan komma ihåg. Jag har svultit med hjälp av soppor och shakes, jag har provat diverse galna dieter, jag har vägt och mätt och allt därtill. När man bara äter soppor och 500 kalorier om dagen så går man ner i vikt, så enkelt är det, men inte lärde jag mig något på vägen av att lyssna på de där kassetterna utan jag gick upp alla kilon igen, de och några till. Jag gick ner 23 kg på 10 veckor (nu har jag gått ner något mindre på längre tid men jag har ätit mig ner i vikt) men hur vettigt är det att bara leva på 500 kalorier om dagen, och hur roligt var det? Och hungern sedan, att vara hungrig hela tiden. Att sitta där på Julafton och Nyårsafton med en tallrik soppa. Det kändes inte rätt i huvudet, och det var jättedyrt, men jag struntade i om det var vettigt eller inte.

Att väga och mäta maten istället, det har jag provat hur många gånger som helst och jag har aldrig gått i mål. Att laga två olika maträtter hemma för att jag ska ha lightprodukter men inte resten av familjen. Att kunna spara ned på maten för att jag hellre vill äta två semlor känns inte vettigt det heller. Jag har förstås också köpt otaliga träningskort genom åren. Kort som dammat igen i jackfickan och där träningspassen till slut har kostat 1500 kr gången då jag bara varit där två gånger när årskortet gått ut.

Den här gången tänkte jag att det är dags att prova något nytt. Jag fullkomligt avskyr ju att gå på gym och sitta i de där träningsmaskinerna – först ställa in stolen på rätt höjd, sedan ställa in bröstdjupet eller vad det nu kan vara, vikten och sedan köra 3 x 12 repetitioner på 10-15 olika maskiner. Det är så tråkigt så jag kan avlida. Och ändå är det precis den sortens träning jag behöver, så vad skulle jag hitta på?
I samband med detta började en kompis till mig träna och lägga ut inlägg på Fb om ett ställe i Luthagen som heter PowerCenter, och han var så inspirerad och peppad och jag blev så nyfiken. När jag sedan gick in på deras hemsida och läste om hur de tänker kring kost och träning så kändes det som om det var precis mig de pratade till. Jag ringde upp ägaren Leila direkt och vi pratade länge och jag hade en sådan bra känsla efteråt. Här var ett ställe där jag skulle kunna lyckas, där någon fokuserar på just mig, hjälper mig när jag
vacklar, som inte låter mig slippa undan. Där man är mån om min hälsa och hjälper mig lyckas där jag så många gånger tidigare aldrig nått ända fram. Upplägget för mig är kostrådgivning, personlig träning och styrketräning i grupp. Inga tråkiga maskiner på träningsschemat. Det är rolig träning, och det ger resultat. Det är sådan träning som jag sett på TV och tänkt att jag vill prova men aldrig tänkt att jag skulle unna mig själv. För det här unnar jag MIG.

Summa summarum:

Sedan jag vägde in mig på PowerCenter den  3:e februari 2014 har jag gått ner 19,8 kg (18 veckor). Jag har varannan vecka haft samtal kring min kost, kunnat komma med frågor och funderingar och fått tips kring vad jag äter. Det har varit tungt ibland och då har jag fått stöttning, uppmuntrande ord och en påminnelse om hur bra det faktiskt går. Via en nätbaserad kostdagbok har jag tillgång till recept, livsmedelsdatabas, samt inspiration och fakta. Jag har tränat 2-3 gånger i veckan sedan i slutet av februari, både med min PT, gruppträningspass samt på egen hand. Jag har blivit starkare, rörligare och, det är väl kanske det som är det viktigaste, mår så mycket bättre. Jag kommer i kläder jag inte kunnat ha på snart sex år, och det är otroligt roligt. Jag har kommit en bra bit på väg. Träningen har fått en plats i livet som den inte har fått på över tjugo år, jag planerar in den varje vecka och följer planen. Samma gäller kosten, jag äter mig mätt på god mat varje dag och går ner i vikt. Mina mål är inte orealistiska, jag vet att jag inte kommer att ha samma kropp som jag hade då, för länge sedan (inte efter att ha jojobantat i hela mitt vuxna liv samt två graviditeter och två kejsarsnitt). Men jag vill komma i mina kläder igen, jag vill kunna handla kläder på alla de affärer som faktiskt inte har + size-avdelningar. Och jag är på god väg.

Om du som läser det här sitter och funderar på att kontakta PowerCenter, tveka inte. Ring eller kliv in och prata med personalen där, fatta ett beslut, gör en investering för din hälsa. Det kan vara det bästa du har gjort.”

/Marika Rosengren

Så här såg Marika ut innan hon kom till Power Center:

nöjdkund_Marika - Powercenter gym i uppsala

 

På väg mot målet. 20 kg lättare:

hittills1 hittills2