11/11 - När vi pratar träning, kost och hälsa

Det här med att prata om träning, kost och hälsa är inte helt lätt. Oavsett vad jag säger, oavsett hur väl jag menar, är det lätt att de som behöver höra vad jag säger inte lyssnar medan de som absolut inte behöver lyssna suger åt sig varenda ord och tolkar dem på ett annat sätt än jag menat dem.

Det är omöjligt att ge ett generellt råd, ett tips som passar alla. Jag kan inte säga träna mer, alla behöver nämligen inte träna mer. Jag kan inte säga ät hälsosammare för även det kan man dra för långt och vrida tills det inte är hälsosamt längre. Alla är vi på olika ställen, med olika behov, olika prioriteringar, olika mål och olika bakgrund. Ständigt bombarderas vi av hälsotips – löpsedlarna lyfter löpning till skyarna ena dagen för att hylla yoga nästa dag och bombarderar oss med den ena superkosten efter den andra. Ska man följa alla tips kan man äta allt, eller inget beroende på hur man ser på saken, och så ska man träna allt möjligt hela tiden och samtidigt bara några minuter här och var. Poängen är att det är omöjligt att följa alla tips och råd. Och oavsett mår vi inte bra av samma sak! Vi är olika allihop och behöver därför också olika saker för att må bra.

dawn-nature-sunset-people

Sen var det grejen med generella råd. Jag tror att jag är nära att slänga ur mig just ett sånt här och nu. Träna det du mår bra av och ge kroppen tid att återhämta sig! Ät det du mår bra av och ät ordentligt så att din kropp kan fungera som den ska, bygga sig stark och uthållig så att du kan träna, jobba, plugga, umgås och leva livet fullt ut! OCH FRAMFÖRALLT – gör sådant du orkar hålla över tid, tiden ger resultat och resultaten ger motivation. Var stolt över att du är du!

Ta hand om dig!

Alice 2
Alice Karlsson
Personlig tränare

<< Tillbaka